O nama

Dobrodošli!


Tehnologija proizvodnje voćnih vina Romansa zasniva se na jedinstvenoj porodičnoj recepturi koja datira još iz 70-ih godina prošlog veka. Tada se proizvodilo samo u količinama za lične potrebe. Savremena proizvodnja, u većim količinama, odvija se od 2006. godine kada se prvi put vina pojavljuju na tržištu. Naša vina se proizvode od probranih plodova voća sa sopstvenog poljoprivrednog gazdinstva br. 70840201272 u Gornjoj Bukovici i gazdinstava proizvođača valjevskog kraja. Proizvodnja se obavlja na osnovu svih zakonom propisanih dozvola i rešenja.


Iako mlada vinarija, Romansa je više puta nagrađivana visokim priznanjima za kvalitet i dizajn. Na 27-om međunarodnom „Tesla fest“ festivalu, odlikovani smo zlatnom plaketom za kvalitet izloženih vina.


Probajte ono što do sada niste imali priliku da probate. Živeli!


Na vinskoj karti Srbije od nedavno se nalazi i Valjevo, mesto u kome se po oceni poznavalaca prave izuzetno kvalitetna srpska vina. Pored vina od grožđa, u celom svetu sve značajnije mesto, zbog nižeg procenta alkohola i svojih lekovitih i relaksirajućih svojstava, zauzimaju voćna vina od bobičastog, koštunjavog i naročito jagodičastog voća.


A po čemu je valjevski kraj čuven nego li kao najveći malinarski kraj kod nas. U Valjevu i okolini uzgajaju se neke od najkavlitetnijih i najzdravijih sorta srpske maline i kupine. Baš tu, na obroncima valjevskih planina, smešteno je i naše poljoprivredno gazdinstvo na kojem se sa velikom pažnjom i ljubavlju već decenijama neguju zasadi jagodičastog voća. Od probranih, zdravih plodova sa naših plantaža, po jedinstvenoj porodičnoj recepturi koja datira još iz prošlog veka, nastaju vina Romansa.


Kada ih jednom probate i doživite, osetićete zašto su posebna i dugo ćete pripovedati o njima…


Detaljnije informacije o nama možete pogledati na našem web sajtu kupinovovinoromansa.com